23 januari 2022

Leuke dingen om te zien in Lille

lille bezienswaardigheden

Zoals vele steden in Frankrijk kun je met Lille bezienswaardigheden ook tijdens een stedentrip jezelf goed vermaken, naast de leuke dingen zijn er ook mooie dingen te zien. Te beginnen in het centrum, waar je nog steeds de sporen ziet van de 17e eeuw. Het straatbeeld op zich is alleen al prachtig om te zien, parken, terrasjes en prachtige pleinen kenmerken dit. In de Tweede wereldoorlog werd er heftig gevochten in de stad, naast de geschiedenis die de stad heeft zijn er ook voldoende musea, parken en andere bezienswaardigheden om van te genieten.

lille bezienswaardigheden

Verschillende wijken komen samen

In het centrum van Lille komen de verschillende wijken samen op het grote plein, genaamd de Grand Place. Op dit plein vind je tevens, de meest aantrekkelijke Lille bezienswaardigheden. Het oude beursgebouw is bijvoorbeeld prachtig om te zien, kom je in de zomer in het centrum dan is dit plein een groot feest om van te genieten. Maar tijdens de feestdagen in December, zijn er ook leuke kraampjes die van alles verkopen. In het midden van het plein staat een enorm beeld, een prachtige fontein met in het midden een godin op een sokkel.

Verschillende bouwstijlen

Wanneer je op zoek bent naar Lille bezienswaardigheden, valt het op dat je verschillende soorten architectuur tegenkomt in de stad. Franse stijlen maar ook rijtjeshuizen, en rode bakstenen de je verder in het land niet veel tegen zal komen. Je kunt het zien als een connectie die Frankrijk heeft met de Noord Europese landen, in de wijk Groter Lille is hier een perfect voorbeeld van waar deze stijlen te vinden zijn. Waar je ook loopt of komt in de stad, je komt altijd wel iets tegen wat mooi of interessant is om te zien. Ideaal voor een mooie en indrukwekkende vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *